Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 145-146, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ако говориш за триъгълната планка, на нея там има гарнитура. кода по bosal e 256-625. купуваш си една такава гарнитурка и по нея си търсиш гърне или каквото ще правиш. изхода на катализатора мисля е ф54.
    ПП
    и не си продавайте катализаторите без нужда. за тези които ги изкупуват няма значение.
    Last edited by kolev; d.m.y г., 17:54.
    точка

Comment

• Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
      Колега, като свалиш катализатора може ли да нахвърляш някакви размери на планката в предната му част?
      Няма проблем, но няма да е скоро. Сега май ще се борим с ламбдата...
      Alfa Romeo 146 1.8 16V TwinSpark

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
        ако говориш за триъгълната планка, на нея там има гарнитура. кода по bosal e 256-625. купуваш си една такава гарнитурка и по нея си търсиш гърне или каквото ще правиш. изхода на катализатора мисля е ф54.
        ПП
        и не си продавайте катализаторите без нужда. за тези които ги изкупуват няма значение.
        Благодарско. Точно това ми е идеята. Да е plug & play"", а не "cut & weld".

Първоначално публикувано от CHILIEV Покажи съобщение
        Няма проблем, но няма да е скоро. Сега май ще се борим с ламбдата...
        Няма грижи. Ще го намеря по гарнитурата, както предложи kolev
        146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

• Един познат продава Алфа 146 1.6 тс. 1999. за 1000 лв.Искаше да ми я дава,но моя вкус е друг(33,75,Жулиета)
          Днес я покарах,има климатик,който шуми като работи,предполагам перката опира някъде.Други забележки няма,хубава е.
          Ако някой има интерес,да ми пише.

Comment

• наскоро колата ме остави на пътя в Русе, поради пръснат генератор от разпилян лагер. Дисекцията показа, че лагерите са се "взривили" от високите обороти. Жалкото е, че 99 о/о от лагерите на пазара са китйски и карат на експлоатация, но не и на високи /над 5000/ оборота. Моите бяха сменени преди 1 година и все пак се пръснаха.
            Alfa 145 1.4 TS 1998 г. с ГИ - 250хил

Comment

• е как така от развален лагер ти се пръснал генератора и какви са тия лагери които си сложил и от къде си ги купил. в специализираните магазини за лагери продават скф,тимкен,снр,фаг и така нататък, като никои от тях не са китайски.
              точка

Comment

• Изпедепцаха се вече производителите (а може-би вносителите) - и аз за една година батисах лагери. Поне е добре, че не се пръснаха, ами почна да свири, и за 3 дена свиренето доста увеличи децибелите. Та се разминах само с лагери, но ако не им обърне човек внимание (при постоянно каране на силна музика например) - тогава ясно...
                sigpic
                Alfa Romeo 146 1.4 T.Spark Lusso (AR 33503) ZAR93000002178535

Comment

• Първоначално публикувано от serafim Покажи съобщение
                  но ако не им обърне човек внимание (при постоянно каране на силна музика например) - тогава ясно...
                  Да. Такъв ми е случая. А лагерите са купени от верига за авто части, уж "маркови".
                  Alfa 145 1.4 TS 1998 г. с ГИ - 250хил

Comment

• Колеги, можете ли да препоръчате къде в София да ми напълнят климатика с фреон? Досега не съм имал проблеми с него 5 години, ама тва лято ми се струва, че не духа толкова студено, колкото преди. Преди направо за 1 мин. ставаше фризер в колата. Горе долу какви пари струва едно пълнене?
                    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• смяна на съединител

привет колеги,предстои ми смяна на съединител и искам да знам как вървят цените за майсторлък,аз съм от провинцията и цените са различни но да знам ориентировъчно
                      Alfa Romeo 146 ti
                      16V 1997г

Comment

• Нормалните цени са около 100лв. за труд.От къде си и кажи каква марка съединител мислиш да слагаш.
                        Fiat Bravo 1.6 16V 97" ex ex...My first italian beast
                        Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 95" 150+++hp ex... Bye my come dream...
                        Alfa Romeo 156 1.8 T.S. 99" with head from Quadrifoglio Verde ex.
                        Alfa Romeo 155 2.0 8V SUPER 94"

Comment

• Първоначално публикувано от ivo_red Покажи съобщение
                          Колеги, можете ли да препоръчате къде в София да ми напълнят климатика с фреон? Досега не съм имал проблеми с него 5 години, ама тва лято ми се струва, че не духа толкова студено, колкото преди. Преди направо за 1 мин. ставаше фризер в колата. Горе долу какви пари струва едно пълнене?
                          Върви при колегата Kuker, аз съм на 200% доволен от него
                          145, 1.6 boxer
                          156, 2.4 JTD - ex
                          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение
                            Колега, моляте прати ми на лс кординати.
                            Отделно искам да питам страничните прагове освен с щипки имат ли друго захващане? И колко щипки има на праг?
                            Ex Alfa Romeo 145, 1.4 Twin Spark, 103hp. 1998
                            Skoda Fabia 1.4 16v, 75hp. 2005
                            Alfa Romeo 147, 1.4 Twin Spark, 105hp. 2003

Comment

• Първоначално публикувано от pa4ito Покажи съобщение

Мерси колега, ще го потърся да се разберем нещо, че идат морета, едно-друго. Поздрави!
                              (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• Първоначално публикувано от RahzeL Покажи съобщение
                                Колега, моляте прати ми на лс кординати.
                                Отделно искам да питам страничните прагове освен с щипки имат ли друго захващане? И колко щипки има на праг?
                                Имат по 5 видии, които се развиват отдолу. Първите две (откъм предните гуми) са по-корозирали, така че внимавай да не им заоблиш каналчетата за отверката. Моите ги напръсках за всеки случай всичките с WD-40 и имах 90% успеваемост. Щипките си ги оставих за утре. Успех.

П.П. Почваш с щипките от към предните колела и освобождаваш назад. Долу-горе на нивото на Б-колонката има две щипки, които са по-близо една до друга. Откачиш ли ги тях само буташ прага към задните гуми и последните две щипки се изхлузват от леглата си. После само ги измъкваш с клещите
                                Last edited by vankata_ll; d.m.y г., 21:22.
                                146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Working...
                                X